Andy & Roy

Zowel Andy Croonenberg als Roy Willems hadden, voordat Quinn Warmerdam van W-Dreej hen bij elkaar bracht om deel te nemen aan het LVK ieder al een eigen zangcarrière, maar hebben ondertussen als duo een vaste plek verworven binnen de Limburgse artiestenwereld. De mannen hebben o.a. bekendheid gekregen door hun finaleplekken in het LVK met knallers als Plek de Wiezers Vas, VastelaovesVirus en De Lètste, maar brengen naast carnavalsmuziek ieder jaar ook andere all-round nummers en covers uit.

Andy & Roy zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. En dat is niet vreemd, want met hun muzikaliteit, spontane karakter en vlotte, stijlvolle uitstraling, zijn ze geliefd bij jong en oud en weten ze de tent op de kop te zetten.

Ondertussen is de kans groot dat je het duo tegenkomt tijdens een van de vele evenementen die onze Provincie rijk is. Van carnavalsevenementen tot tentfeesten en van Oktoberfesten tot bedrijfsfeesten. Door hun ruime repertoire zijn de mannen het hele jaar te boeken. 

Andy

Andy Croonenberg is geboren in Gulpen en woonachtig in Valkenburg. Hij heeft als zoon van zanger Frans Croonenberg het zingen met de paplepel ingekregen. Als jongetje van 7 jaar stond hij al als “schlagerzangertje” tijdens carnavalszittingen op het podium. Andy heeft in 2005 zijn eerste (Nederlandstalige) single “Nooit uit mijn hart” uitgebracht die veel airplay heeft gehad in heel Nederland. Na zijn deelname aan Idols en de talentenjacht “Dao zit meziek in” heeft hij het zingen in zijn eigen Limburgse taal weer opgepakt. Eerst samen met z’n vader (finaleplek in het LVK met “Same plezeer op os eige meneer”), daarna solo en sinds 2015 samen met Roy.

ROY

Roy Willems is geboren en getogen in Sibbe. Zijn eerste ervaring op een groot podium was als 11 jarig “menneke” tijdens de Mini-playbackshow van Henny Huisman in 1986. Daar zong hij samen met zijn broer en een aantal schoolvrienden een nummer van Kool & the Gang. Vervolgens is Roy zijn solocarrière in 1998 begonnen, waarbij hij tijdens het WK Wielrennen in Valkenburg zijn eerste Limburgstalige single presenteerde genaamd “Limburg mien land”. In 2007 heeft Roy samen met Jef Verheijde en Johnny-G de formatie De Limburgse Toppersj opgericht waarmee ze door de hele provincie hebben opgetreden. Aangezien Roy de ambitie had om deel te nemen aan het LVK, kwam hij via Quinn Warmerdam terecht bij Andy. En de rest is geschiedenis…

Interview andy & Roy

Andy & roy op jouw podium!